fbpx

 

TAM

Tam v malebnom kúte Stredoslovenského kraja,

pýšia sa skalné veže, ktoré stromy taja.

Tam šťastie tečie búrlivým prúdom,

sťa močenie radiálnym oblúkom.

Tam ruky lezca pokladajú sa chladne,

hádam Idžimu dnes ta Anarchia padne.

Tam svätý leží v sude  Bernard,

hádam nebude po piatom zo mňa retard.

Tam dziva stojí s vareškou drevenou,

guláš pripraví s bravčovou divinou.

Tam gitara do tanca plameňom vyhráva,

a Ňufik mi za koťogo zase nadáva.

Tam bublinky na hladinu stúpajú,

a Ježisovy nehu ľudského pokolenia dávajú.

Tam láska sa za každým oblým rohom,

robí sa s obrovským k…, precítením.

Tam veje pomyselná naša vlajka,

a kúri sa indická klinčeková fajka.

Tam dobre veru sa vtom kraji žilo,

lebo pálenô sa veľa spolu pilo.

Tam Filozof sa stretol, sťa atómy vesmíru, ktoré nesú stopy po minulosti a dávajú nám nádej do budúcnosti.

Krik sa ozýva celým vozidlom. Bolo to o vlások. Ako málo hlúposti stačí ku tragédie. Tento raz sme mali štastie…

Hádžeme to za hlavu a radšej narážame prvý 50 litrový sud Bernarda. Tento je na Rozbucha! Wheej ozýva sa celou sálou spolu so smiechom prvých večerných historiek. Vonku plápolá oheň a dym šteglí naše nozdry. Rozkladám stan, do ktorého sa za 3 dni ani nepozriem. Celou Kalamárkou rozvoniava pečená slaninka a iné chutné dobroty. Je to len také malé lákadlo pred sobotňajším gulášom.

kam
Boha samé lišty!

Ani sa nenazdám a hladina promile stúpa priamo-úmerne s hlasitosťou účastníkov zájazdu. Keď sa o štvrtej  ukladám spať ani len netuším, že čo chvíľa budem násilne vytiahnutý za členky z brlohu a nútený naraziť ďalší sud. 100 pív padlo ako nič. Na rade je Budvar. Pre istotu si radšej podstielam pred výčapom keby bolo treba ďalší…

daada
Sobotňajšie rána

Sobotňajšie ráno začíname ľahkými raňajkami (borovička, pivo). S Fonzíkem sa už naväzujem na lano a do 12  si vytiahneme po 5 ciest (začiatok lezenia o 11:20). Následne ideme doplniť hladinku a doniesť pivo účastníkom priamo pod skaly.

foto1

Pri lezení chutí ako med a otužuje odvahu ktorá je na Kalamárke viac než potrebná. Ideme nejaké cestičky po vlastnom (skôr sólo). Fonzy ma dobrú náladu tak skúša naložiť do kamenného vklínenca so slučkou. Drží!

Tí čo nelezú, pripravujú guláš pod záštitou guláš-majsterky prvého stupňa Sašky. Krájanie mäsa, cibule a zemiakov je s chirurgickou presnosťou!

Večer už chodíme s korýtkom na dupľu. Slastné povzdychy avizujú, báječné chute gulášiku. Naozaj sa ti vydaril Saška. ĎAKUJEME!

Medzi gastrosexom dochádza životodarná tekutina a preto nastupuje znova ujo Berní. Keďže pri minerálke nedochádza k dobrým nápadom a my minerálku nepijeme, tak sa uberáme na nočné lezenie. Zážitok parádny. Počet vylezených ciest na konci dňa zaokrúhľujeme na 20.

kam2
Nočné dotyky

Pred polnocou dochádza pivo, nastupuje tuhý boj o núdzové zásoby. Kapela Havlíkovci vyhráva na pódiu pri ohni do rána.

Nedeľňajšie ráno sa nesie v znamení romantiky a raňajok na karimatku. Vôňa ranného dychu prebíja aj závan čerstvo upečenej vianočky.

Skalné výkony nie sú ničím poznačené. Fonzy trieska 6+ a vyššie zľava doprava. Keď mu včera padlo LEGO prečo nie aj Anarchia. Veľkým lákadlom bolo aj sledovanie Natálii ktorá búchala všetko čo malo borháky. Andy zas prekonával svoje laťky na nie menej významných cestách.

da
Lietajúci istič

Ostatní sa pravdepodobne len zašívali pri guláši…

Zhrnutie:

  • Vylezenie asi 400 ciest (všetci účastníci)
  • Vyjedených 20 litrov gulášu
  • Jeden okúpaný pes
  • Naplánovaná jedna chirurgická operácia prsta

Klub zadotoval guláš  a ubytovanie sumou 187 Euro. Rozbuch daroval akcii sud 50l Bernard 10° . Všetci ho ľúbime. Ďakujem za pomoc v logistike výčapného zariadenia Viktorovi a Drgimu. Saške za fantastický guláš. Monike a Marekovi za zorganizovanie klubovej Kalamárky 2015.

Všetkým účastníkom patrí česť a chvála, nech žije HKF, sláva!

Malý doslov:

Keď má človek pocit, že na tomto svete neexistuje dobro a láska, stretne človeka či ľudí, ktorí nehľadia na vlastný profit a pohodlie, ale o ten kúsok nehy čo majú v sebe sa rozdelia s niekým kto to potrebuje. Preto nebudme k sebe ľahostajní majme sa radi a pomáhajme si! Haf Chesus!

Autor: Peter Kalafut

Fotografie: Andy, Fonzi, Bugy, Peter

foto5

 

Kalamárka 2015

Leave a Reply