fbpx

Všetci z nás, kto platíme dane máme možnosť do konca apríla (do konca marca ak si podávaš daňové priznanie sám) rozhodnúť, ktorá neziskovka alebo občianske združenie získa 2% percenta z našich zaplatených daní. Ideálna príležitosť ako prispieť na chod klubu. Keď o darovaní svojich 2% nerozhodneme sami, rozhodne o tom (nejak) štát.

Z peňazí získaných z 2% dane sa v minulosti platili príspevky napr. na lavínový kurz na Brnči, sčasti nováčikovské Tatry, Kaľamárka, jarný Osp a posledné zlanenie.

Ako darovať 2% dane HKF?

  • Ak si zamestnanec a nepodávaš si daňové priznanie, požiadaj svojho zamestnávateľa o vystavenie Potvrdenia o zaplatení dane (doc, pdf). Stiahni si a vyplň Vyhlásenie o poukázaní 2% dane (editovateľné pdf). Na ňom uveď sumu zodpovedajúcu 2% zaplatenej dane.  Vypočítaš ju z údajov v Potvrdení o zaplatení dane, ktoré dostaneš od zamestnávateľa. Oba dokumenty najneskôr do 30. apríla 2016 pošli daňovému úradu v mieste tvojho bydliska.
  • Ak si FO a podávaš si sám daňové priznanie, informáciu o darovaní 2% vpisuješ priamo do daňového priznania. Daňové priznanie treba doručiť (osobne odovzdať alebo poslať) a daň uhradiť do 31. marca 2016.
  • Ak si PO a podávaš daňové priznanie, informáciu o darovaní 1,5% vpisuješ priamo do daňového priznania. Daňové priznanie treba doručiť a daň uhradiť do 31. marca 2016

Ak si pre klub vykonával dobrovoľnícku činnosť v rozsahu aspoň 40 hodín za rok 2015, môžeš darovať až 3% svojich daní. K vyhlásenou o poukázaní 2% (3%) dane alebo k daňovému priznaniu prilož toto potvrdenie. Potvrdiť ho musí Mižo, takže si to neodkladaj na poslednú chvíľu, aby si ho stihli zastihnúť po prednáške.

Údaje potrebné k darovaniu 2% dane z príjmu:

– názov: Horolezecký klub Filozof
– právna forma: občianske združenie
– sídlo: Staré Grunty 36, 842 25 Bratislava
– IČO: 17332141

 

Daruj 2% z dane svojmu klubu

3 thoughts on “Daruj 2% z dane svojmu klubu

  • 2. March 2015 at 18:15
    Permalink

    Z mojich skúseností viem ze mnoho ludi 2% nedáva lebo nevedia kam a su lenivi to riesit. Takze kludne oslovte kolegov alebo znamych a dokopte ich k tomu aby ich darovali HKF.

Leave a Reply