fbpx

Pajštúnsky budíček 2019

V sobotu, 26. apríla sa na Pajštúne opäť konala tradičná akcia Pajštúnsky budíček, ktorá sa pokladá za otvorenie lezeckej sezóny v okolí Bratislavy. Pár dní pred budíčkom nevyzerali vyhliadky na počasie nič moc. Skôr by som povedal, že vyzerali dosť na prd :D. Deň alebo dva pred onou sobotou sa však predpoveď zlepšila, no a počasie nakoniec ani nemohlo byť lepšie! Okolo 15 stupňov, zamračené, a tak dobrej lezenici nič nestálo v ceste.

Ide sa na to
Spotting musí byť
Učebnicové istenie :D
Basecamp

Súčasťou podujatia už tradične býva aj štvorhodinový lezecký  maratón, ktorý začal o 10:30. Celkovo sa do súťaže zapojilo 9 družstiev, 4 do kategórie C, v ktorej sa liezli cesty do 6-, 3 do kategórie B do obtiažnosti 7, a len jeden tím v najťažšej kategórii A, ktorý musel vyliezť aspoň jednu cestu za 7+ a viac. Jeden tým bol tak početný, že sa ho nepodarilo zaradiť do žiadnej kategórie 😀 Liezlo sa v pohodovej atmosfére, ale všetci sa snažili. Najviac lezeckých partnerov vystriedal Ďuri Samaš, ktorý došiel s celou rodinou, takže liezla aj jeho krajšia polovička a dedič hypotéky Kubko. Mám radosť aj z nováčikov, ktorí sa ukázali pod stenou a verím, že na ďalšej akcii ich bude ešte viac.

Ale je vysoko!
Samašovci aj oheň vyrobili
Dobre to robí? Ani moc nie... :D

Po ukončení súťaže sme ešte chvíľu popoliezali, kecali, až kým sa čas naplnil a my sme sa zbalili a šli do Plecháča v Stupave, kde nás už čakal guláš a pivo. Do sýta sme sa najedli a napili a pustili sme sa do vyhodnocovania súťaže. Rozbuch sa postaral o krásne ceny, súťažilo sa o lezeckú prilbu, lano, obal na lano, expresky a iné. Po vyhodnotení prišiel na rad už druhý ročník súťaže v kufrovaní lana, v ktorom Katka R. nedala šancu konkurencii a panenku vyrobila za úctyhodných 44s. Večer nasledovala už len voľná zábava a pivečko.

Akcia sa neobišla bez zranenia, treba zi dávať pozor aj na chodníku! :D
Buffka do každej domácnosti!
Vyhlasovanie cien
Krásne ceny pre víťazov
Team Zoja

Týmto by som chcel Katke poďakovať za organizáciu super akcie, je to tradícia, ktorú sa oplatí udržiavať. Verím, že budúcich ročníkov sa zúčastní viac lezeckých aj nelezeckých účastníkov, lezcov aj z iných klubov a viac nováčikov, ktorí môžu predviesť svoje nové zručnosti. Aďakujeme aj sponzorom za krásne ceny, konkrétne 3Again, Lezeckej stene K2 , Adamsportu a Horoškole JAMES.

Ešte pridávam výsledky:

Skupina A

452,5b Dada Pellerová a Jakub Letovanec

Skupina B

256 Monika Juríková a Martin Sládeček

159 Milka Rigdová a Dušan Baník

145 Martin Brogyanyi a Andrea Miglierini

Skupina C

144 Simona Rajčániová a Katka Rozborilová

96,5 Peter Griač a Marianna Učňová

62,5 Juraj Lizák a Juraj Melichár

51 Andrej Štefančík a Tomáš Borbély

A kufrovanie lana:

0:43:95 Katka Rozborilová

0:50:44 Simona Rajčániová

0:52:92 Andrej Rozboril

0:54:92 Jakub Letovanec

0:55:65 Martin Brogyanyi

0:58:03 Juraj Samaš

*ostatní účastníci mali čas cez 1 minútu

Text: Leto

Foto: Rozbuch, Leto

Pajštúnsky budíček 2019

Pridaj komentár