fbpx

Už asi pred mesiacom sme si značili do denníčku termín 11.-13.10. – ďalšie lezenie v našich veľhorách. Dohodnutý termín sa blížil a počet záujemcov o dobrodružstvo pribúdal. A aj keď pár dní pred vytúženým víkendom pribudol aj nejaký ten sneh, nenechala sa naša 6-členná skupinka odradiť. Odmenou za vytrvalosť bolo babie leto a prekrásne lezenie.

Náš tím: Leto + Tomáš, Miki + Brogy, Lili + Sima

Piatok večer parkujeme v Smokovci a vyrážame smer Teryho chata, niektorí z nás pokúšajú svoje osobné rekordy a dostávajú sa do cieľa v parádnom čase, aby obsadili postieľky aj pre tých, ktorí sme skôr pokúšali svoju jemnú motoriku a trochu potrénovali slalom aj na rovnom chodníku. Večer sme ešte doladili plány na sobotu a ráno sa zobudili na takýto krásny východ slniečka.

Vzduch sa zohrieval a veštil krásny a slnečný deň, a tak, plní nadšenia, sme vyrazili pod skalu. Leto s Tomášom smerom pod Malý ľadový štít a naša štvorčlenná skupinka alias „traja kamaráti a Brogy“ k Baraním rohom. A kam inam by sme mohli ísť než do cesty Traja kamaráti (5+)?

Lili pred kľúčovým krokom tretej dĺžky. Inak nádherná cesta, vrelo odporúčam, všetky dĺžky lezecké a pekné, do 5+, štandy síce na vlastnom, ale aspoň sme potrénovali 😊

Traja kamaráti a Brogy dosiahli vrchol

Počasie bolo parádne, chlapci sa aj trochu poopaľovali kým sme za nimi doliezli. Jednoducho nádherný deň a nádherné a tiež veľmi veselé lezenie. A tie výhľady, ani sa nám dole nechcelo ísť.

Tomáš a Leto liezli na Malý ľadový štít Cestu k slnku, tiež si veľmi vychvaľovali a z toho, čo nám povedali im zo všetkého dal zostup obohatený snehom najviac zabrať.

Leto a Tomáš a ich vrcholovka. Cestu k slnku, ktorá je pôvodne za 5 si trochu vylepšili 6kovým variantom.

Na chate sme mali žiaľ rezervovanú len jednu noc, druhá bola zúfalo plná a aj napriek všetkej našej snahe nenašli pre nás žiadne záložné miesto na spanie. Tak sme ešte aspoň poobdivovali tú nádheru, popozerali budúce projekty a dali sa na ústup.

Nedeľu nás to ešte veľmi ťahalo späť a pohrávali sme sa s myšlienkou ísť na ihlu v Pátrii, tento nápad bol nakoniec, kvôli pravdepodobnosti davov, zamietnutý a namiesto toho sme si vybehli (viď foto) nejaké tie jednodĺžky na Machnatom. Víkend bol parádny a ja ďakujem všetkým za super spoločnosť a zážitky.

Za slnkom s kamarátmi a Brogym
Tagy:            

Pridaj komentár