fbpx

Milý člen horolezeckého klubu, 

v priebehu tohto roku sme založili nový Horolezecký klub Filozof (so samostatným občianskym združením), najmä za účelom zjednodušenia narábania s finančnými prostriedkami horolezcov v starom Horolezeckom oddiely Horolezeckého klubu Filozof  Bratislava (ďalej len HO HKF). Táto zmena mala byť nástrojom na efektívnejšie organizovanie lezeckých akcií pre širokú členskú základňu.

Členmi nového subjektu sa spolu s tebou stalo 94 lezcov. Názov nového klubu bol odvodený od pôvodného HO HKF, aby bola zmena pre každého z nás čo najmenej badateľná. Všetky zmeny aj názov klubu sme celý čas komunikovali aj s vedením pôvodného HO HKF. Nebola to snaha o žiadne odtrhnutie sa ani vytvorenie nového absolútne nezávislého subjektu bez prepojenia s pôvodným HO HKF. Aj preto sme sa celý čas hlásili k pôvodnému klubu. O to viac nás mrzí, že po absolvovaní celej byrokratickej tortúry spojenej so založením občianskeho združenia sa zo strany vedenia a niektorých členov pôvodného HO HKF ozvali hlasy, ktoré zásadne nesúhlasili s našim názvom otvorene sa hlásiacim k HO HKF, teda Horolezecký klub Filozof. Po intervencii SHS JAMES vyvolanej HO HKF a pod hrozbou trestného oznámenia zo strany Filozofickej fakulty UK sme boli donútení zmeniť názov. 

Na valnom zhromaždení 24. 4. 2019 bol preto odhlasovaný nový názov klubu: Horolezecký klub Friends. O tejto zmene sa dozvedáš až teraz, lebo až teraz došlo k oficiálnym zmenám v registri občianskych združení. V najbližších týždňoch ti predstavíme nové logo klubu, spustíme novú internetovú stránku aj facebookovú stránku HK Friends. V prípade akýchkoľvek otázok, ti ich radi zodpovieme.

Vitaj v HK Friends!

Vedenie HKF:predseda Andrej Rozboril (rozbuch@gmail.com)podpredsedovia Juraj Samáš (jurajsamas@gmail.com), Marek Paulík (elvis@elvis.sk)tajomník Ivan Drgoň (ivandrgi@gmail.com)

HKF zmenil názov

Leave a Reply