fbpx

Vďaka FB som sa dozvedel o príprave prvého ročníka Urban Boulder Race Praha 2016.

foto: Jiri Faix (FB UBR 2016)Áno bouldrové preteky po mestských štruktúrach. No nevyskúšaj to. Z podobných podujatí v iných mestách som si pozrel nejaké videá a nadšenie ma prešlo. Predsa len na boulder idem tak 3 krát za zimu, keď sa mi nepodarí zohnať nikoho na lano Podarilo sa mi ešte ukecať Zuzku a Kateřinu z AKA Praha a tak je rozhodnuté – ide sa.

Ráno pred skriňou vyberám v ktorom tričku budem vyzerať ako bouldrista, lebo bez trička tak nevyzerám. Predsa len je to v meste a tak možno budú aj faninky. Lezečky zavesím na batoh nech je to každému jasné a utekám na metro.

Pre tých, čo poznajú Prahu tak bouldre boli v Cross pube  a na trhovisku v Holešoviciach, v Dejviaciach a na Strahove. Pripravených bolo 20 bouldrov, každý iný a niečim zaujímavý.skok

Bolo to celé navrhnuté pre radosť a zaliezol si naozaj každú.  Všade okolo príjemná atmosféra na každom bouldri stretneš nových ľudí, pokecáte, povzbudzujete sa, radíte si. Dal som nakoniec 10 bouldrov a do ďalších siedmich som aspoň nastúpil. Dobre sa na to potom pozeralo keď to borci preliezali. No ani som si nevšimol  a zrazu bolo 16.00 a kvalifikácia končila.  Finále bolo drsné a bolo sa na čo pozerať.

Urban boulder

Podobné podujatia sa konajú aj v Budapešti a Viedni a možno sa nejaké bude konať aj v Bratislave. Ak budete mať príležitosť určite sa neoštiepkajte a choďte do toho.

A že to teda nebolo žiadne hračkárske podujatie tak o tom svedčí aj jeden celý diel outdoorovej relácie Vertikal Českej televízie.

Bouldering v stovežatej Prahe

Leave a Reply